Украина поставляла воду в Донбасс, т.к. не могла перекрыть. Она по этому каналу шла в тот же Мариуполь.MasteroN писав: 16 вересня 2025, 18:47 Словосполучення "сво" залиште для тих сайтів, де ви це писали. Зрозуміло? Це не військова операція, тому що вона за термінологією не триває 3,5 років.
Тобто, 8 років не бомбили і тут на тобі! Ви себе чуєте взагалі? До поки рашисти не прийшли на Донбас з війною у 2014-му році з водою усе було гаразд. Водопостачання продовжувалося до початку повномасштабної війни у лютому, 2022-го року. В мене батьки на окупованих територіях України знаходяться. Я знаю усю цю історію дуже добре, ба більше: комунальне підприємство "Вода Донбасу" за домовленістю з окупаційною владою була присутня на території "днр", мала майже вільний доступ до усіх водопостачальних комунікацій та сама усе ремонтувала. Це не прикол. Виникає питання: якби хотіли - чому не зробили цього раніше? Будо б дуже доречно, бо відсутність води похитнула б існування "днр". Може Ви знаєте відповідь?
Как только Мариуполя лишились, сразу подачу воды остановили.