Копчение
Копчение
Уважаемые рыбаки! Хочу попробовать коптить свой улов, пока для себя, а там кто знает, может дело дойдет и до бизнеса. С чего начать? Буду рад совету от знающих людей.
Копчение
Готов поделиться и с удовольствием напишу. Если рыбачу с детства, то вот копчением сам занялся буквально прошлой зимой. Таранька изрядно поднадоела всем моим, а рыбу то девать нужно куда. Вот так и ввязался в эту тему. Начинал с малого, т.е. с рыбы, сейчас уже и сало могу закоптить, сыр пробовал и мясо. Начал с того, что почитал как говориться научную литературу. Есть несколько нормальных книг, которые я прочел. После чего уже стал и коптильню присматривать. Много на форумах пишут разного, кто из ведра делает и т.п. я пошел более простым для себя путем - купил готовую https://koptim.com.ua/p340155335-koptilnya-termometrom-520h300h310.html. При чем ориентировался на нержавейку, чтоб гидрозатвор, и крышка формой как домик. Зачем это все, я сброшу где почитать, важно. А дальше уже дело техники. Осваивай инструкцию, можно менеджера попросить обьяснить, там где себе покупал толково все рассказали и пару дельных советов дали. Тем более что первая книга рецептов будет уже с коптильней сразу.
-
- Активист
- Сообщения: 130
- Зарегистрирован: 26 апр 2023, 19:48
- Контактная информация:
Копчение
Привіт! Чудова ідея зайнятися копченням улову. Ось кілька кроків, з яких можна почати:
Вибір коптильні. Вирішіть, чи будете ви використовувати холодне або гаряче копчення. Для гарячого копчення потрібна коптильня з можливістю підтримання високої температури, для холодного - пристрій, що дає змогу коптити за низької температури.
Типи коптилень. Є різні види коптилень: електричні, газові та на дровах. Електричні коптильні простіші у використанні, але традиційні коптильні на дровах надають рибі особливого аромату.
Підготовка риби. Важливо правильно підготувати улов: почистити, випатрати і засолити. Засолювання може бути сухим або в розсолі. Після цього рибу потрібно гарненько просушити.
Процес копчення. Для гарячого копчення потрібно 2-4 години за температури 60-90 градусів. Для холодного копчення - до кількох днів за температури 20-30 градусів.
Вибір деревини. Деревина різних порід надає рибі різного смаку. Популярні варіанти - вільха, яблуня, вишня. Уникайте хвойних порід - вони можуть зробити смак гірким.
Експериментуйте. Пробуйте різні рецепти і методи копчення, щоб знайти оптимальний для вас смак. Обов'язково записуйте свої результати та висновки.
Почавши з цих кроків, ви зможете призвичаїтися до копчення риби і, можливо, з часом розширити це заняття до бізнесу.
Вибір коптильні. Вирішіть, чи будете ви використовувати холодне або гаряче копчення. Для гарячого копчення потрібна коптильня з можливістю підтримання високої температури, для холодного - пристрій, що дає змогу коптити за низької температури.
Типи коптилень. Є різні види коптилень: електричні, газові та на дровах. Електричні коптильні простіші у використанні, але традиційні коптильні на дровах надають рибі особливого аромату.
Підготовка риби. Важливо правильно підготувати улов: почистити, випатрати і засолити. Засолювання може бути сухим або в розсолі. Після цього рибу потрібно гарненько просушити.
Процес копчення. Для гарячого копчення потрібно 2-4 години за температури 60-90 градусів. Для холодного копчення - до кількох днів за температури 20-30 градусів.
Вибір деревини. Деревина різних порід надає рибі різного смаку. Популярні варіанти - вільха, яблуня, вишня. Уникайте хвойних порід - вони можуть зробити смак гірким.
Експериментуйте. Пробуйте різні рецепти і методи копчення, щоб знайти оптимальний для вас смак. Обов'язково записуйте свої результати та висновки.
Почавши з цих кроків, ви зможете призвичаїтися до копчення риби і, можливо, з часом розширити це заняття до бізнесу.
Вернуться в «Продукты питания»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость