Земельні спекулянти прирікають на голод тисячі мешканців Африки


Капитан Блад
Балабол!
Сообщения: 819
Зарегистрирован: 06 фев 2012, 07:56
Контактная информация:

Земельні спекулянти прирікають на голод тисячі мешканців Африки

Сообщение Капитан Блад » 28 окт 2012, 04:39

Земельні спекулянти прирікають на голод тисячі мешканців Африки
Спекулянти та глобальні сільськогосподарські підприємства купують великі площі в країнах, що розвиваються, і таким чином призводять до нових конфліктів, голоду та порушення прав людини. Про це повідомляє The Guardian.

Міжнародна конфедерація громадських організацій, які борються проти бідності та несправедливості у світі, Oxfam оприлюднила звіт щодо ситуації з сільськогосподарськими угіддями у світі. Так, зокрема, громадська організація виявила, що 227 млн га (що дорівнює площі північно-західної Європи) в Африці з 2001 року було продано та віддано в оренду переважно міжнародним фірмам внаслідок укладення тисяч секретних угод.

Представники Oxfam заявляють: «більшість угод є фактично «захопленням земель», під час яких ігноруються права людей, які раніше жили на цій землі. Ці люди стають безпритульними та не мають землі, щоб виростити для себе харчі».

Oxfam передбачає збільшення захоплення земель в майбутньому. В звіті, зокрема, йдеться: «Зростання попиту на харчові продукти в світі буде задовольнятись через виснаження земель, які наразі вже і так знаходяться під значним впливом зміни клімату, виснаження водних ресурсів, відчувають тиск від виробництва біопалива, деревини та непродовольчих культур».

Більшість угод укладається в Ефіопії, Гані, Сомалі, Мозамбіку, Сенегалі та Танзанії, де основний обсяг врожаю йде на експорт. Так, в Мозамбіку, де 35% домогосподарств хронічно не доїдають, лише 32 тис. га з 433 тис. були відданні внаслідок угод між 2007 та 2009 під вирощування харчового зерна, все ж інше пішло на зерно для біопалива.


http://tyzhden.ua/News/31276

Вернуться в «Новости в Украине и в мире»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 7 гостей

cron