Думаю ми тримаємось тільки завдяки волонтерству

Каждый человек имеет свое мнение. Общественный, Свободный и Независимый Форум Донбасса предлагает выразить его здесь: раздел, посвященный обсуждению острых социальных проблем современного общества, опросы, обсуждение взаимоотношений между людьми. Не знаете, где задать вопрос - задавайте его здесь!
Відповісти
PapaZZik
Интересующийся
https://pl.pinterest.com/kuchnie_na_wymiar_warszawa/
Контактна інформація:

Повідомлення PapaZZik »

Думаю ми тримаємось тільки завдяки волонтерству, а ви як вважаєте? Мені цікаво от говорять що є благодійники, а є волонтери це що різні речі?
StoTrista
Наблюдатель
Контактна інформація:

Повідомлення StoTrista »

PapaZZik писав: 24 грудня 2025, 11:12 Думаю ми тримаємось тільки завдяки волонтерству, а ви як вважаєте? Мені цікаво от говорять що є благодійники, а є волонтери це що різні речі?
Погоджуюся, волонтерство зараз — це фактично наш фундамент, без цієї неймовірної самоорганізації було б набагато важче. Щодо твого питання, то насправді грань між благодійністю та волонтерством є, хоча мета у них одна — допомога. Якщо спростити, то благодійність зазвичай про фінансові чи матеріальні внески, а волонтерство — це про твій особистий час, навички та безпосередню участь.

Щоб не плутатися в термінах і краще розуміти, як влаштований цей світ добрих справ, дуже раджу почитати чудовий матеріал від руху «Щедрий Вівторок». У них на сайті є крута стаття про те, чим відрізняється благодійність від волонтерства https://givingtuesday.ua/statti/chym-vidriznyayetsya-blagodijnist-vid-volonterstva/ доволі цікавий матеріал. Цей рух взагалі один із найпотужніших в Україні, вони об’єднують тисячі людей і фондів, навчаючи їх допомагати системно та ефективно.

На мою думку, це один із найкращих проєктів у сфері добра, бо вони не просто збирають кошти, а формують культуру допомоги. Тож, якщо хочеш заглибитися в тему, кращого ресурсу годі й шукати. А взагалі, неважливо, як це називати, головне — що кожен із нас робить свій внесок у перемогу!

Що думаєш, чи важливо людям чітко розділяти ці поняття, чи головне — результат?
Відповісти
  • Схожі теми
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Повернутись до “Общество”