З 2005-го обсяг інвестицій в Тропічну Африку зріс на 50%


Капитан Блад
Балабол!
Сообщения: 819
Зарегистрирован: 06 фев 2012, 07:56
Контактная информация:

З 2005-го обсяг інвестицій в Тропічну Африку зріс на 50%

Сообщение Капитан Блад » 28 окт 2012, 04:42

З 2005-го обсяг інвестицій в Тропічну Африку зріс на 50%
Останнім часом інвестори злітаються в Лагос і Найробі, наче це Франкфурт чи Токіо давніших часів.

Кволе зростання в багатому світі сприяло тому, що країни Тропічної Африки стали привабливим місцем для грошей і тих, хто ними розпоряджається. З 2005 року обсяг прямих іноземних інвестицій в цей регіон збільшився приблизно на 50%.

Місцеві ринки капіталу, які раніше вважали чимось на кшталт казино, тепер здаються не такими ризикованими. Банк J.P. Morgan щойно додав Нігерію до свого індексу державних цінних паперів.

Досі єдиною африканською країною в його списку була Південна Африка. За прогнозами цієї американської фінустанови, котра, до речі, є найбільшим у світі гарантом позик країнам, які розвиваються, додавання нігерійських облігацій до його комплекту стандартних цінних паперів допоможе додатково залучити у цю державу ще $1,5 млрд.

Нові фонди заплатять за інфраструктуру, якої наразі немає, на континенті, площа суші якого сягає території Китаю, Індії, Японії, США, Мексики і Європи разом узятих

Детальніше про економічний бум в Африці читайте у статті «Контенинтальний вибух» опублікованій в журналі «Український тиждень»№43


http://tyzhden.ua/News/63377

Капитан Блад
Балабол!
Сообщения: 819
Зарегистрирован: 06 фев 2012, 07:56
Контактная информация:

Re: З 2005-го обсяг інвестицій в Тропічну Африку зріс на 50%

Сообщение Капитан Блад » 28 окт 2012, 04:43

Китай активно забудовує Африку
Китай все більше вкладає грошей та робочої сили у будівництво великих об’єктів в Африці. Про це пише Foreign Policy.

У лютому уряд Алжиру підписав контракт з китайською Державною будівельною корпорацією (CSCEC), щоб побудувати третю за розміром у світі та найбільшу за межами Саудівської Аравії мечеть. Об’єкт, який розтягнеться на 20 га та має мінарет 274 м заввишки та місце для 120 тис осіб, за словами міністра релігійних справ країни, є засобом президента Алжиру Абдельазіза Бутефліка залишити «свій слід».

Контрольованій державою CSCEC, яка хоча і є однією з найбільших компаній, що забудовує Африку, було заборонено брати участь у фінансованих Світовим банком проектах через корупційний скандал 2009-го року на Філіппінах.



З 2009 року китайська компанія Sinohydro також будує греблю в Гані. У спорудженні 91-метрової греблі для восховища, яке заллє значну частину національного парку Буй, беруть участь 2,6 тис осіб.



Sipopo Congress Center, побудований в 2011 році компанією CSCEC в Екваторіальній Гвінеї повинен був спочатку приймати проведення саміту голів держав Африканського Союзу. Суцільно оточена склом будівля була розроблена турецькою архітектурною фірмою для фільтрування зовнішнього освітлення без перегрівів. Congress Center, який висували на міжнародні архітектурні нагороди, - частина нового «міста» особняків та центрів, побудований поблизу столиці країни Малабо та є свідченням клепктократичного режиму президента Обіанга. Центр є лише одним з низки побудованих китайцями проектів в Малабо, до якої також належить стадіон на 15 тис місць, призначений для прийняття Африканського кубку націй.


http://tyzhden.ua/News/45289


Вернуться в «Новости в Украине и в мире»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 15 гостей